IDÉN JUBILÁL A TŐSERDŐ TISZAFESZTIVÁL

A magyar zeneipar legkedveltebb lemezlovasaival és gasztronómiai ételkülönlegességekkel várják a XXV. Tőserdő Tiszafesztivál szervezői az érdeklődőket Lakiteleken, július 16-17-én.

Az idén jubiláló, 25 éves múltra visszatekintő rendezvény, a Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál szervezői ezen a nyáron önmagukat felülmúlva igyekeznek maradandó élményeket szerezni a fesztiválozóknak. A fesztivál hangulatról többek között Newik, Willcox és a Katapult Dj. gondoskodik. A fiatal korosztály számára népszerű lemezlovasokat felsorakoztató rendezvény a gasztronómia szerelmeseinek is tartogat néhány meglepetést. A nyitónapon, július 16-án ugyanis megrendezik a II. Tőserdei Gasztronómiai Fesztivált is. Az ingyenesen látogatható esemény középpontjában a megyei gasztro különlegességeket felsorakoztató vad- és halételek állnak majd, melyeket a főzőverseny keretében a kiemelt zsűri pontoz majd. A Kecskeméttől mindössze 25 km-re található, a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó, minden korosztály számára népszerű, folyamatosan fejlődő Tőserdő tópartja a fesztiválon kívül is számos hétvégi programmal készül a kikapcsolódni vágyóknak.

Szent Iván éjhez kapcsolódóan, Szentivániáda névre keresztelt, két napos rendezvényt tartottak. Pénteken, többek között a Flautando Fuvolakvártett térzenei előadását hallgatták az érdeklődők, valamint Szilágyi Áron dorombworkshopján vettek részt. Szombaton aktív kikapcsolódást biztosított a TőserdőLelke túra, melyen a résztvevők megfigyelhették a természet sokszínűségét, egyedülállóságát. A kisgyermekes családokat családi mesekoncert és gyermektáncház várta, valamint a szentivánéji szokásokhoz híven, a nyári este hangulatát tűzgyújtás és gyógynövényfüstölés fokozta. A Szentivániádát a Fakutya koncerttel egybekötött táncház zárta. Az elkövetkező hónapban sem unatkoznak majd azok, akik a Holt-Tiszát választják kikapcsolódásuk helyszínéül.

Fotók: Kovács Máté