XXI. JUBILEUMI TŐSERDŐ SZÉPE HAGYOMÁNYŐRZŐ TISZAVIRÁG FESZTIVÁL
2016. JÚLIUS 15 - 16.

Szervezői javaslat: a programok színvonala miatt biztonsági, kényelmi és anyagi szempontból javasoljuk, hogy aki részt kíván venni a több napos fesztiválunkon mielőbb foglaljon szállást akár a kempingben, akár ismerősökön keresztül kérjen vagy béreljen tőserdei nyaralót (összesen 1100db van). Sokkal biztonságosabb és praktikusabb mint utazgatni és egy jó kirándulás, tartalmas hétvége is egyben.
Ismét sok újdonság vár mindenkit Tőserdőben.

A Tőserdőért Alapítány és a Lakiteleki Önkormányzat nevében szeretném megköszönni a szponzoroknak, hogy támogatják az idei fesztivált is. Köszönet a rendezvényt látogató vendégeknek, hogy tavaly 2015-ben ilyen szép számmal voltak jelen. Az eddigi visszajelzések alapján szinte mindenki jól érezte magát és már várja a 2016 évi XXI. folytatást. Szintén köszönet a rendező-szervező kollégáknak, akik ismét sokat dolgoztak azért, hogy szép és tiszta környezetben élvezhessék a vendégek a színpadi produkciókat.

Lakitelek-Tőserdő a Tisza mentén helyezkedik el, híres a tiszai holtágról, a csodálatos környezetéről, üdülő övezetéről és a Tőserdő Szépe rendezvényről. Kecskeméttől 25 km-re található az üdülni, pihenni és szórakozni vágyó vendégek paradicsoma. A Tősfürdő népszerűségét a nagy létszámú vendégsereg is bizonyítja, rendszeresen visszajárnak a nyári szezonban az ország minden részéről. A fürdőben több medence található, ezek közül három termálvizes medence, ami mozgásszervi és keringési zavarok kezelésére kiválóan alkalmas. Ezen kívül van gyermek és felnőtt, hideg vizes medence is.

1995-ben létrejött a Tőserdőért Alapítvány, melynek célja az idegenforgalom és a turizmus fejlesztése, rendezvények szervezésével és a vendéglátás színvonalának emelésével. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Galgóczy Zsolt, aki társaival szervezi az országos hírű a régió egyik leglátogatottabb XXI. Tőserdő Szépe Hagyományőrző Tiszavirág Zenei és Kulturális fesztivált. Az elmúlt években több szabadidős és szórakoztató programokat szervezett az alapítvány, mint például Horgász-verseny, Családi Hétvége, Sportnap, Majális, Augusztus 20, Bográcsos Főzőverseny, Motoros találkozó, Veterán autóstalálkozó, Pop-Rock Fesztivál és a hagyományőrző országos Tőserdő Szépe rendezvény.

Az alapítvány és az önkormányzat 1996-ban szervezte meg az első Tőserdő Szépe rendezvényt, melyet akkor még csak néhány százan látogattak. A rendezvény mára tradícióvá vált és büszkén mondhatjuk, hogy országos hírnévretett szert, hiszen a versenyre nevező hölgyeken kívül, nagy létszámú vendégsereg is érkezik az ország minden részéről.
Fesztiválunk összetett és sokrétű, így mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást.


A 2005. évben sikerült átlépnünk a 10 000 fős létszámot, mely a késő délutáni és esti programok ideje alatt érte el új rekordját. Az évről évre emelkedő létszám a színvonalas programoknak, a kiemelkedő reklámnak és a pontos szervezésnek köszönhető. 2006-ban a Lakiteleki Önkormányzat az eddigi sikeres rendezvények helyszínének színvonalát tovább emelte, 30 milliós beruházás és a területfejlesztés munkálatai elkezdődtek, hiszen a szabadtér mellett egy nagyméretű pihenő parkot létesített, továbbá a helyszín infrastruktúráját tovább emelte. A szabadtéri színpad előtti és mögötti terület teljes átalakítása 2006. tavaszán kezdődött és minden tavasszal folytatódik. 2011-ben felújításra került a Híd a Kilátó és elkészült az Élménypark és a várva várt Csónakkölcsönző is. 2012-től már a Kalandpark is várta látogatóit.

Az elmúlt nagyon sikeres 20 év után ismét folytatjuk a rendezvénysorozatot. Rengeteg tapasztalat és rutin áll rendelkezésünkre, a már országos népszerűséggel rendelkező fesztivál szervezését illetően. Még a kezdeteknél elhatároztuk, hogy minden évben emelünk a színvonalon. Több támogatónk is van, akik évről évre szinte ugyanazok, de mindig vannak új szponzorok is.

Büszkén mondhatjuk, hogy a szépségverseny, mely kiemelt része a Tőserdő Szépe rendezvénynek, erkölcsi és etikai szempontból első rangú. Erről többször is nyilatkozott sok magasrangú személyiség akik zsűri vagy vendégként vettek részt a korábbi rendezvényeinken. Számunkra nagyon fontos, hogy a versenyzők kellemes élménnyel gazdagodjanak és mindig jó hírét vigyék a versenynek. Évről évre egyre több nevezőnk szokott lenni az ország minden részéről, amire nagyon büszkék vagyunk. Több versenyzőnk is tovább jutott az országos Miss Universe és Miss World Hungary döntőkbe és középdöntőkbe. Többen a dobogós helyezést is elérték és Komonyi Zsuzsa pályafutása is innen kapott hatalmas lendületet. Néhány versenyzőnk európai szépségversenyeken képviselte hazánkat.

A szépségverseny díjazása is nagyon csábító, de nálunk nem csak a királynő, hanem a többi versenyző hölgy is különdíjakat kap. Mivel a fesztiválon sok külföldi vendég is megfordul, így elhatároztuk, hogy határainkon kívüli nevezők is indulhatnak a szépségversenyen.

A XXI. Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál 2016-ban, szintén júliusban kerül megrendezésre, 2016. július 15-16 Rengeteg kiemelt sztárvendéget hívtunk meg a szórakoztató ipar élmezőnyéből továbbá fellép egy világsztár. Mivel szabadtéri a rendezvényünk a jó időt és egy oriás fesztiválsátrat megrendeltük. Zivatar vagy annál rosszabb idő esetén a rendezvényt felfüggesztjük és amint lehet folytatjuk. Friss információ a rendezvény idején a web oldalunkon és a facebookon közlünk. A távolabbról érkező vendégek a szállást előre kell lefoglalniuk, hiszen az utolsó hónapokban. hetekben már nehéz lesz üreshelyet találni. A részletes programtervet, a szállás és a helyszín elérhetőségét honlapunkon ill a www.lakitelek.hu oldalon ismertetjük. A műsorváltoztatás jogát fenntartja a szervezőség.
Köszönet a régi és új támogatóknak, a vendégseregnek, akik nélkül nem valósulna meg rendezvényünk. Külön köszönet minden segítő kollégának.

Maradok tisztelettel:
Galgóczy Zsolt Tőserdőért Alapítvány Kuratóriumi Elnök

A Tőserdőért Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2004. július 15.-én kelt Pk.61.014/1999/30. számú végzése.